ms.detector.media
MediaSapiens
logospike.com
02.12.2016 10:15
Nokia повертається і починає продаж мобільних
Nokia повертається і починає продаж мобільних
Мобільні телефони Nokia знову з'явилися на веб-сайті фінської компанії.

Про це пише BBC

Поки що представлена лінійка є невеликою. Її обмежили базовими моделями. Проте це зміниться найближчим часом, коли з'являться Android-смартфони і планшети.

Це стало можливим завдяки невеликій команді, яку заснували в бізнес-парку на околицях Гельсінкі.

Вони називають себе HMD Global - і вони вважають, що можуть повернути Nokia «велике ім'я» серед виробників мобільних телефонів.

Раніше Арто Нумела та Пекка Рантала перестали працювати над мобільним телефоном Nokia Windows, який належав Microsoft.

Згодом вони придбали на нього права та купили бренд Nokia, аби почати свій новий бізнес.

Так, це складно. Але не так давно Nokia була лідером на європейському ринку мобільних телефонів.

Після запуску iPhone у 2007 році Nokia стала менш впливовою компанією. За словами першого американського виконавчого директора компанії Стівена Елопа, до 2011 року її діяльність була схожа на картину, коли «людина стоїть на краю палаючої нафтової платформи».

Пізніше бізнес продали Microsoft. А незабаром виявилось, що це була жахлива покупка через поєднання Nokia та Windows. Вони не змогли претендувати на значну частину ринку, де домінують Apple і Android.

Тепер фінський бізнес, який вважають потужним гравцем у телекомунікаційній інфраструктурі, має ліцензію на бренд Nokia для HMD Global і прагне повернути його назад у майбутнє.

Учора MediaSapiens писав про ініціативу The Phone Bed, що пропонує невеликі ліжечка для мобільних телефонів у світло- та темно-коричневих тонах вартістю $100. 

ms.detector.media