ms.detector.media
MediaSapiens
itc.ua
01.12.2016 10:15
Більше мільйона облікових записів Google зазнали атаки шкідливим ПЗ
Більше мільйона облікових записів Google зазнали атаки шкідливим ПЗ
Фахівці компанії Check Point, що спеціалізується на кібербезпеці, виявили шкідливе програмне забезпечення Gooligan, яке зламувало Android-пристрої і атакувало акаунти користувачів Google.

Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-реліз компанії.

Атаки зазнав понад 1 млн акаунтів, що в Check Point називають рекордним значенням.

За даними компанії, щодня жертвами шкідливого ПЗ ставали 13 тис. мобільних пристроїв, що працюють на платформах Android 4 (Jelly Bean, KitKat) і Android 5 (Lollipop).

Коли користувач завантажував заражений додаток з Google Play, на його пристрій встановлювався вірус. Потім зловмисники отримували можливість скачувати від імені користувача програми з Google Play, виставляти їм рейтинги, генерувати прибуток. На зламані пристрої кожен день встановлювалося не менше 30 тис. додатків, а з моменту появи «шкідника» всього сталося понад 2 млн скачувань, зазначає Check Point.

Викрадена інформація також давала доступ до інформації користувача на Google Play, Gmail, Google Photos і Google Docs, G Suite, Google Drive. Компанія Check Point повідомила про те, що зараз спільно з Google вони усувають наслідки кібератаки.

Раніше MediaSapiens писав про те, що в другій половині четверга, 24 листопада, інтернет-сайт Європейської комісії опинився під потужною кібератакою. DDOS-атака призвела до проблем з інтернет-з'єднанням у співробітників Єврокомісії. 

ms.detector.media