ms.detector.media
MediaSapiens
The Airspace
30.11.2016 10:57
Компанія Google показала, як змінилася планета за 32 роки
Компанія Google показала, як змінилася планета за 32 роки
Компанія Google оновила сервіс Timelapse, створений в рамках проекту Google Earth - на цьому сайті користувачі можуть проглянути, як змінилася планета з 1984 року і до нині.

«Timelapse - це глобальне відео, яке можна масштабувати. Воно було створене з 33 фрагментів, які фіксувалися щороку. Кожна частина відео записувалася в інтерактивному режимі за технологією, розробленою Carnegie Mellon University, яка дозволяє створювати панорамні таймлапс-відео з можливістю змінювати їх масштаб», - пояснює свій задум Google. 

На сайті окремо виділені 8 регіонів, що викликають побоювання екологів, серед них - висихання Аральського моря, танення льодовиків Аляски, поступове зникнення амазонських лісів. 

Google почала роботу над проектом в 2009 році, компанія обробила близько двох мільйонів фотографій, аби запустити Timelapse в 2013 році.  В підсумку за весь час роботи Timelapse через проект пройшли п'ять мільйонів знімків.

Як писав MediaSapiens, команда Google працювала над Timelapse з 2009 року у партнерстві з Геологічним управлінням США (U.S. Geological Survey, USGS), NASA, журналом TIME і Університетом Карнегі-Меллон (Carnegie Mellon University).

Також компанія нещодавно випустила оновлення до функціоналу сервісу Google Maps. Тепер за допомогою пошуку Google можна буде бачити, скільки людей знаходиться в тому чи іншому закладі, наприклад барі чи ресторані, в режимі realtime. 

ms.detector.media