ms.detector.media
MediaSapiens
Quick, Draw!
16.11.2016 14:02
Google запустила гру, в якій нейронна мережа вчиться розпізнавати малюнки користувачів
Google запустила гру, в якій нейронна мережа вчиться розпізнавати малюнки користувачів
Компанія Google створила гру Quick, Draw!, в якій нейронна мережа розпізнає об'єкти на простих малюнках.

Гра побудована на базі нейромережі, яку Google використовує в своєму перекладача для розпізнавання рукописного тексту. Однак у Quick, Draw! мережа намагається в реальному часі вгадати, що людина намагається намалювати.  У користувача є двадцять секунд, аби намалювати об'єкт, який у випадковому порядку задає гра. 

Як відзначають творці системи, розпізнавання малюнка для штучного інтелекту - непросте завдання. Наприклад, кішку можна зобразити тисячами різних способів, кожен з яких буде моментально зрозумілий людині. Нейромережа враховує не лише те, що малює гравець, але й те, як він малює, послідовність, в якій він додає штрихи.  

Для того, аби нейромережа видавала більш швидкі і якісні результати, її треба постійно навчати. Цей процес фахівці Google вирішили перетворити в онлайн-гру. По завершенні гри Quck, Draw! додає скетчі користувача в базу даних, тим самим удосконалюючи свої алгоритми, а також надає для кожного з них детальний аналіз.

Як писав MediaSapiens, штучний інтелект створив трейлер до фільму про штучний інтелект. Кінокомпанія 20th Century Fox звернулася за допомогою до розробників суперкомп'ютера IBM Watson в створенні трейлера до фантастичного трилеру «Морган».  IBM Watson продивився фільм, а потім запропонував 10 фрагментів, які найбільше підходять для трейлера. Потім ці моменти були змонтовані фахівцями IBM.  

ms.detector.media