ms.detector.media
MediaSapiens
CSA
08.11.2016 09:30
Спільнота користувачів Facebook досягла 1,8 млрд осіб
Спільнота користувачів Facebook досягла 1,8 млрд осіб
Соцмережа Facebook досягла позначки у 1,8 млрд власників акаунтів. А Instagram Stories - 100 млн користувачів.

Про це повідомив глава Facebook Марк Цукерберг, звітуючи про результати діяльності компанії за останній квартал. Щоденна аудиторія мобільної версії додатка становить 1,2 млрд.

Цукерберг підкреслив, що головною метою бренду за минулі місяці було збільшити число тих, хто дивиться і знімає відео. В результаті, аудиторія користувачів сервісу прямих трансляцій Facebook Live з травня збільшилося в чотири рази. «Люди створюють і поширюють більше відео, ніж будь-коли.  Тому ми розробляємо нові інструменти, аби полегшити творчий процес самовираження», - заначив він.

Також Марк Цукерберг розповів про показники соцмережі Instagram, яка належить Facebook. Функція Instagram Stories була запущена три місяці тому. Нині її щодня використовують 100 млн. осіб. Глава компанії поділився планами додати ще більше візуальних елементів в месенджер соцмережі в найближчі місяці.

Втім, користувачі очікують від Facebook й інших змін - щодо політики цензурування контенту. Соцмережа була розкритикована за видалення знаменитого фото Ніка Ута часів В'єтнамської війни, так як на знімку зображена гола дівчинка. Одна з найбільших газет Норвегії Aftenposten опублікувала на першій шпальті звернення до генерального директора Facebook Марка Цукерберга.  В ньому редакція написала про те, що розроблені Facebook алгоритми цензурування контенту, які «не відрізняють документалістику від дитячої порнографії», не повинні впливати на редакційну політику ЗМІ по всьому світу. 

З проханням роз'яснити політику компанії щодо видалення контенту до CEO Марка Цукерберга звернулися понад 70 правозахисних груп США.  Правозахисники написали колективного листа, в якому розкритикували соцмережу за випадки видалення записів користувачів, у тому числі таких, що стосуються порушень прав людини і насильства з боку поліції.

В матеріалі для The Guardian медіаексперти закликали соцмережу визнати свою відповідальність, як одного з найбільших каналів поширення контенту, в тому числі новинного, та залучати живих людей в якості редакторів для формування новинної стрічки, замість того, аби покладатися виключно на алгоритм.

ms.detector.media