ms.detector.media
MediaSapiens
Наталя Шаріна, znaj.ua
02.11.2016 14:16
У Москві розпочався суд у справі директора Бібліотеки української літератури
У Москві розпочався суд у справі директора Бібліотеки української літератури
Міський суд Москви у середу розпочав розгляд кримінальної справи по суті щодо директорки Бібліотеки української літератури Наталі Шаріної, яку звинувачують в екстремізмі та розтраті.

Очікуєтьсся, що на першому засіданні прокурор оголосить суть пред’явленого обвинувачення, після чого підсудна та її захист висловлять свою позицію у справі, пише Радіо Свобода.  

У ході попередніх слухань суд відмовився повертати справу до прокуратуру і продовжив домашній арешт Шаріної до 28 квітня, дозволивши їй невеликі прогулянки.

На думку адвоката Шаріної Івана Павлова, справа не може розглядатися по суті, оскільки слідству так і не вдалося сформулювати, які саме дії директорки бібліотеки розглядаються як злочинні. 

У жовтні минулого року в Бібліотеці української літератури в Москві і в квартирі її директорки пройшли обшуки, під час яких слідчі виявили книгу Дмитра Корчинського «Війна в натовпі», що визнана в Росії екстремістською. Всього в обвинуваченні, висунутому проти Наталії Шаріної, фігурують близько 25 книг, в яких експерти знайшли ознаки екстремізму. Однак, за словами адвоката, на багатьох з них навіть немає бібліотечного штампу.

28 жовтня 2015 року Наталя Шаріна була затримана, а 30 жовтня поміщена під домашній арешт. Його термін неодноразово продовжувався.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Наталю Шаріну політв'язнем.

ms.detector.media