ms.detector.media
MediaSapiens
Дональд Трамп, inosmi.ru
01.11.2016 11:15
ФБР не виявило доказів зв'язку Трампа з Кремлем – NYT
ФБР не виявило доказів зв'язку Трампа з Кремлем – NYT
Демократи вимагають від ФБР оприлюднити матеріали розслідування про зв'язки оточення Трампа з Москвою. Слідчі ФБР не знайшли переконливих доказів або прямих зв'язків кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа з російським урядом.

Як повідомляє The New York Times, ФБР та розвідка вважають, що злам електронної пошти кандидата в президенти від Демократичної партії Гіларі Клінтон та її однопартійців був спрямований не на підтримку Трампа, а на зрив виборів в цілому. 

Відзначається, що протягом літа ФБР вело розслідування російського впливу на президентську гонку у США, вивчаючи можливий зв'язок радників Трампа з російськими фінансовими фігурами та ведучи пошуки осіб, причетних до зламу комп'ютерів демократів, прагнучи вийти на можливий таємний канал зв'язку між компанією Трампа і російським банком. 

Прихильники Клінтон закликають ФБР оприлюднити матеріали у «справі Трампа», навіть не дивлячись на те, що розслідування ще не завершено. Відповідну заяву у своєму листі до бюро зробив, зокрема, лідер демократів у Сенаті Гаррі Рід. На його думку, у ФБР є інформація про зв'язки й тісну співпрацю Трампа та його провідних консультантів з російською стороною. 

У ФБР, у свою чергу, давати коментарі з цього приводу відмовилися. Представники американських спецслужб, тим часом, вказують, що розслідування було розпочато через очевидний зв'язок деяких радників Трампа з Москвою, однак жодних доказів причетності самого Трампа або кого-небудь з його оточення до російських виборчих операцій виявити не вдалося.

Нещодавно кандидат в президенти США від демократичної партії Гілларі Клінтон закликала ФБР опублікувати всі дані про її приватний поштовий сервер. 
ms.detector.media