ms.detector.media
MediaSapiens
Business Insider
31.10.2016 15:00
Американський сенатор звинуватив ФБР у приховуванні інформації про зв'язки Трампа з Росією
Американський сенатор звинуватив ФБР у приховуванні інформації про зв'язки Трампа з Росією
Лідер демократів в Сенаті США Гаррі Рід заявив, що у глави ФБР Джеймса Комі можуть бути документи про зв'язок Дональда Трампа з владою Росії.

Сенатор написав відкритого листа до Джеймса Комі, в якому звинуватив його у подвійних стандартах. За його словами, глава ФБР оприлюднює інформацію щодо однієї партії, а дані щодо іншої не розголошує, створюючи таким чином штучну перевагу.

Гаррі Рід також зазначив, що Джеймс Комі та інші чиновники самі говорили йому про наявність відомостей про зв'язки кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа з владою Росії. Але очільник ФБР не публікує її, натомість зосередившись на розслідуванні листування кандидатки від демократичної партії Гілларі Клінтон.

Все це, на його думку, може свідчити про політичну упередженість Комі, а також про те, що він порушує закон, що забороняє представникам уряду брати участь у політичній боротьбі.

Нещодавно Джеймс Комі повідомив про те, що агентство відновлює розслідування за фактом використання Хілларі Клінтон приватного сервера електронної пошти.  ФБР стало відомо про існування листів, які можуть зіграти важливу роль в розслідуванні. За його словами, слідчі вивчать нові матеріали, щоб визначити, чи містять вони секретну інформацію, і оцінити їх важливість для розслідування ФБР.

Водночас Гілларі Клінтон зажадала від ФБР опублікувати всі дані щодо розслідування її пошти, аби прояснити усі чутки, які з'явилися у пресі через це розслідування.

Раніше ФБР рекомендувало не порушувати кримінальну справу щодо екс-держсекретарки та кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон у зв'язку з «поштовим сканадлом». Директор ФБР Джеймс Комі тоді зазначив, що слідчі виявили прецеденти «вкрай необережного» поводження з електронною поштою, але «жоден раціональний прокурор» не висуватиме звинувачення проти Клінтон.  Втім, згодом Держдепартамент США постановиввідновити розслідування справи. 

ms.detector.media