ms.detector.media
MediaSapiens
pixabay.com
24.10.2016 13:32
До 31 жовтня - подача заявок на участь у III хвилі Програми малих грантів
До 31 жовтня - подача заявок на участь у III хвилі Програми малих грантів
Міжнародна організація «Internews» та ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Уряду Канади оголошують набір на IІI хвилю Програми малих грантів на створення медіа-матеріалів про людей, на яких вплинув конфлікт на сході України.

Про програму

Проект триває два роки та фінансується Урядом Канади. За час проекту надається 135 грантів для на створення журналістських матеріалів, які стосуються соціального виміру конфлікту в Україні. 

Сума гранту за матеріал становитиме до $1000 за умови виконання усіх описаних у заявці умов. ІІI хвиля проекту триває 1,5 місяці. Усі матеріали від ЗМІ-аплікантів, які пройдуть відбір, мають бути створені в період з 1 листопада по 14 грудня. Один журналіст або ЗМІ може зробити до 5-ти матеріалів. 

Хто може подавати заявку?

Зареєстровані ЗМІ (ТБ, радіо, друковані газети, медіа-платформи), або он-лайн ресурси, блогери, громадські організації з усіх областей України. Одні з головних критеріїв відбору – це наявність медіа-майданчика, який має сталу аудиторію та чітка заявка з описом майбутніх матеріалів. 

Тематичні критерії до матеріалів: 

У рамках програми надаються гранти на виробництво матеріалів на тему соціального виміру конфлікту в Україні (життя переселенців, військових, ветеранів АТО та їхніх родин, громад у зоні конфлікту тощо). Детальніше:

Критерії до участі в Програмі та якості до матеріалів:

! Перед підготовкою медіа-матеріалу кожен ЗМІ надсилатиме Конкурсній комісії короткий опис майбутнього матеріалу – так званий «story pitch». 

Умови участі

Для участі у відборі до Програми малих грантів учасники мають заповнити онлайн-анкету тадетально у ній описатиідеї майбутніх матеріалів. Анкета знаходиться за посиланням.

Перед поданням заявки, радимо ознайомитися з рекомендаціями: http://internews.ua/2016/08/applications-advices/  

Останній термін заповнення і надсилання онлайн-анкети: понеділок, 31 жовтня, 18:00. Результати попереднього відбору будуть повідомлені після 1 листопада 2016 р.

Умовою отримання гранту є гарантія розміщення виробленого матеріалу в ефірі/на шпальтах. У випадку, якщо на грант подається не ЗМІ, а окремий журналіст, він має представити згоду головного редактора на публікацію матеріалу. 

Відбір учасників здійснюватиме Конкурсна комісія (незалежні експерти) за критеріями, вказаними вище.

Додаткову інформацію можна отримати у координатора Програми: Юлії Бабко за телефоном: (063) 710 13 96, або e-mail: jbabko@internews.ua

ms.detector.media