ms.detector.media
MediaSapiens
New York Post
21.10.2016 10:33
WikiLeaks опублікував переписку Барака Обами та Джона Подести
WikiLeaks опублікував переписку Барака Обами та Джона Подести
Сайт WikiLeaks опублікував листування між президентом США Бараком Обамою та Джоном Подестою, одним із стратегів Демократичної партії США.

Про це WikiLeaks написав у своєму профілі в Twitter. Саме листування є у відкритому доступі на сайті. Листування складається з семи послань, якими обмінялися Обама і на той момент член сенату конгресу США Подеста восени 2008 року, перед тим як Обама здобув свою першу перемогу на президентських виборах.

WikiLeaks reveals first batch of US president Barack Obama emails sent via secret address bobama@ameritech.com https://t.co/Ni95WAl8a6

— WikiLeaks (@wikileaks) 20 октября 2016 г.

Листи Обами були відправлені з електронної адреси bobama@ameritech.net, Джона Подести - з john.podesta@gmail.com, повідомляє CNBC. В переписці йдеться про можливе президентство Обами і про те, чи варто йому відвідати саміт G20 в разі обрання главою держави.

Нині Джон Подеста керує виборчим штабом кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон. Минулого тижня WikiLeaks виклав чергову частину листування Клінтон, в якій є інформація про пожертвування до фонду Клінтон, які робили особи, що мають інтереси в гірничодобувній і ядерної галузях. В свою чергу речник виборчої кампанії Гілларі Клінтон Браян Феллон написав у своєму Twitter про те, що Wikileaks допомагає Російській Федерації та зливає інформацію, підтримуючи кандидата від республіканців Дональда Трампа.

В понеділок, 17 жовтня, WikiLeaks опублікувала інформацію у Twitter про відключення від інтернету Джуліана Ассанжа, який вже кілька років переховується в посольстві Еквадору в Лондоні. 

ms.detector.media