ms.detector.media
MediaSapiens
«Известия»
19.10.2016 14:48
У Росії створили військовий інтернет
У Росії створили військовий інтернет
Збройні сили Росії завершили розгортання військового інтернету - комунікаційної системи під офіційною назвою «Закритий сегмент передачі даних» (ЗСПД).

Про це повідомляють «Известия».

Військова мережа не сполучена з глобальним інтернетом, а всі комп'ютери, підключені до неї, захищені від підключень несертифікованих флешок і зовнішніх жорстких дисків. Усередині мережі військові розгорнули свій електронний поштовий сервіс, за яким дозволена передача секретної інформації, включаючи документи з грифом «Особливої ​​важливості».

Як розповів представник Міноборони, частково інфраструктура військового інтернету розгорнута на орендованій інфраструктурі «Ростелекому», а місцями на власній розподіленій інфраструктурі міністерства, яка не підключена до інтернету. У кожній військовій частині стоять сервери, які шифрують інформацію, розбивають за декількома пакетами і передають далі. Доступ у серверні приміщення суворо обмежений.

Як і в глобальній Мережі, у військовому інтернеті є свої сайти. Основний ресурс мережі доступний за адресою mil.zs. На ньому створено безліч доменів третього рівня, наприклад domain.mil.zs. Дивитися ці сайти можна через комп'ютери (працюють на операційній системі МСВС - мобільній системі Збройних сил), які сертифіковані службою захисту державної таємниці, також відомої як Восьме управління Генштабу. Підключення до цих комп'ютерів сторонніх несертифікованих пристроїв (флеш-накопичувачів, принтерів, сканерів і т.д.) неможливе, при цьому кожна спроба підключити куплену в магазині флешку контролюється спеціальним програмним забезпеченням і фіксується.

У військовому інтернеті створена електронна поштова служба, яка дозволяє обмінюватися листами тільки користувачам всередині мережі. Весь документообіг військовослужбовців (донесення, заявки, списки, звіти про виконану роботу з фотографіями і т.д.) проходить саме через цей сервіс.

Нагадуємо, що 11 жовтня низка російських громадських організацій та журналістів отримали сповіщення про можливу спробу зламу електронної пошти спецслужбами. 

ms.detector.media