ms.detector.media
MediaSapiens
Search Engine Land
19.10.2016 14:51
Google розповів про пріоритети в роботі пошуковика на 2017 рік
Google розповів про пріоритети в роботі пошуковика на 2017 рік
Спеціаліст відділу якості пошуку Google Гері Ілш (Gary Illyes) розповів, що пріоритетними областями для Google будуть машинне навчання, AMP (Accelerated Mobile Pages, прискорені сторінки для мобільних пристроїв) і структуровані дані.

«Я думаю, ви здогадуєтеся, що ми збираємося посилити фокус на машинному навчанні в пошуку. Однак воно не буде використовуватися в основному алгоритмі. Це один момент. Ще один момент - просування AMP у всіх областях. У наступному році ви побачите ще більше запусків, пов'язаних з цим проектом. Також буде розширюватися підтримка структурованих даних», - розповів він для видання Search Engine Land.

Нещодавно Google провела зміни у своєму основному алгоритмі. До нього додали алгоритм Penguin («Пінгвін»), запущений у 2012 році. Penguin понижує у пошуковій видачі ті сайти, які порушують правила Webmaster Guidelines компанії. Проте тепер цей алгоритм буде оновлювати ранжування сайтів не періодично, як це було раніше, а в режимі реального часу.  Таким чином, у сайтів є шанси швидше піднятися у пошуковій видачі, якщо вони усунули порушення правил Google Webmaster Guidelines. 

Також Google запровадила функцію фактчекінгу в Google News. Вкладка «fact check» (перевірка фактів)  з'явиться в розширеному перегляді новин на веб-сайті Google News і в мобільних додатках,  поряд з вже існуючими вкладками «opinion» (думка) і «highly cited»  (часто цитована новина). В даний час функція фактчекінгу доступна для користувачів в США і Великобританії. Google використовуватиме алгоритм аби визначити, чи до даної новини фактчекінг є релевантним та виділятиме ті джерела, які «відповідають загальноприйнятим критеріям для перевірки фактів».

ms.detector.media