ms.detector.media
MediaSapiens
18.10.2016 13:35
WikiLeaks звинувачує Еквадор у відключенні Джуліана Ассанжа від інтернету
WikiLeaks звинувачує Еквадор у відключенні Джуліана Ассанжа від інтернету
WikiLeaks говорить, що доступ до інетрнету був відключений невдовзі після публікації виступів Хілларі Клінтон, і що група «активувала відповідні плани дій в надзвичайних ситуаціях».

Група WikiLeaks опублікувала нову інформацію у Twitter про відключення інтернету Джуліана Ассанжа, який вже кілька років переховується в посольстві Еквадору в Лондоні.

«Ми можемо довести, що Еквадор відрізав доступ до інтернету Ассанжа в суботу, о 5 вечора за Гринвічем, незабаром після публікації промов Клінтон в Goldman Sachs». - йдеться у твіті. 

We can confirm Ecuador cut off Assange's internet access Saturday, 5pm GMT, shortly after publication of Clinton's Goldman Sachs speechs.

— WikiLeaks (@wikileaks) 17 жовтня 2016 р.

На підтримку Ассанжа висловився інший викривач секретів - колишній співробітник Агентства національної безпеки США (АНБ) та Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Едвард Сноуден. «Неважливо, якої ви думки про Wikileaks або Ассанжа, цензура - це ніколи не вихід», - написав Сноуден в своєму Twitter.

No matter your opinion of @Wikileaks or Assange, censorship is never the answer. https://t.co/oe49dk7Gzn

— Edward Snowden (@Snowden) 17 жовтня 2016 р.

«У багатьох склалося враження, що інтернет відключили після того, як ресурс опублікував нові частини переписки Гілларі Клінтон - не співпадіння», - пише The Guardian.  WikiLeaks оприлюднила три стенограми промов Клінтон, оплачених Goldman Sachs, які її команда вже давно відмовлялася опублікувати.  В цих записах Клінтон жартує з керівниками інвестиційного банку, що побічно вказує на її приязні стосунки з Уолл-стріт, а це викликає побоювання серед ліберальних демократів.

Команда Клінтон не підтвердила і не спростувала інформаційні викиди WikiLeaks. Як зазначає The Guardian, жодних ознак того, що це підробка, також немає. 

Як писав MediaSapiens, про імовірне відключення інтернету Ассанжа стало відомо вчора. Проте тоді WikiLeaks не оприлюднив жодних деталей, зазначивши лише, що це зробили органи певної держави. 

ms.detector.media