ms.detector.media
MediaSapiens
Альберт Ейнштейн, Naked Science
17.10.2016 17:03
Національні архіви США публікують у мережі історичні гіфки
Національні архіви США публікують у мережі історичні гіфки
Національне управління архівів та документації США створило профільну сторінку на популярному ресурсі giphy.net для публікації рухомих історичних зображень.

Про це пише Platfor.ma

Незалежне американськанське урядове агенство Національні архіви займається тим, що зберігає ключові історичні документи. Воно опікується, до прикладу, Декларацією незалежності США, Конституцією, Біллем про права та багатьма іншими важливими артефактами, включно з візуальними архівами. І тепер чиновники вирішили опублікувати зображення у мережі. 

Для цього вони створили на сайті giphy.net свій розділ, де публікують різні історичні та художні гіфки. Зараз там близько півтори сотні зображень, однак у Національних архівах обіцяють швидко наповнити розділ новими артефактами. 

Зараз на сайті вже є, до прикладу, прибуття The Beatles до США. 

via GIPHY

Ернест Хемінгуей, який випиває. 

via GIPHY

Вибух свастики з сюжету «Війна в Європі завершена».

via GIPHY

Розваги матросів перед Битвою за Окінаву. 

via GIPHY

Нагородження олімпійців Інсбрука-1976. 

via GIPHY

Альберт Ейнштейн. 

via GIPHY

Прапор США на місяці. 

via GIPHY

Варто зазначити, що Національне управління архівів та документації вже не перший раз демонструє, що збір даних про минуле не обов’язково означає консервативність. Так, саме ця організація стала першою у США, що прийняла на постійну посаду вікіпедиста — в цьому амплуа до штату взяли Домініка Макдевітт-Паркса. 

Як писав MediaSapiens, американський Дослідницький портал Getty виклав онлайн понад 100 тисяч книг про мистецтво, дизайн та архітектуру. 

Також минулого року Associated Press вирішила викласти мільйон хвилин історичних подій на два YouTube-канали. Колекція з-понад 550 тисяч оцифрованих відео-історій датується діапазоном від 1895 року і до сьогодення. Як стверджують, це найбільше за обсягами завантаження новин історичного змісту на відеоплатформи для обміну, яке коли-небудь було. 

ms.detector.media