ms.detector.media
MediaSapiens
Deutsche Welle
17.10.2016 14:24
У Будапешті тисячі демонстрантів протестували проти закриття опозиційної газети
У Будапешті тисячі демонстрантів протестували проти закриття опозиційної газети
Тисячі людей вийшли на вулиці Будапешта (Угорщина) 16 жовтня, щоб висловити протест проти утисків свободи преси у країні. Акція протесту була викликана закриттям найбільшої опозиційної газети країни Nepszabadsag.

Про це пише Deutsche Welle.

Демонстранти тримали в руках випуски опозиційної газети Nepszabadsag («Народна свобода»), видання якої було несподівано припинено 8 жовтня. Також вони скандували гасла «Ви вкрали нашу свободу» і «Зупинити диктатуру ФІДЕС», маючи на увазі консервативну правлячу партію прем'єр-міністра країни Віктора Орбана.

Як заявив представник власника Nepszabadsag, австрійського концерну Mediaworks, газета, вельми критично висвітлювала діяльність угорського керівництва, була закрита «з економічних причин».

В опозиційній Угорській соціалістичній партії заявили, що припинення видання стало «чорним днем ​​для преси», а голова Європарламенту Мартін Шульц назвав закриття газети «тривожним прецедентом» і висловив солідарність з протестуючими в Угорщині.

На початку вересня MediaSapiens писав про те, що колишня операторка угорського телеканалу N1TV постане перед судом. Петра Ласло восени минулого року поставила підніжку сирійському біженцю з дитиною на руках, який тікав від поліції. 

Петра Ласло була звільнена з роботи на телеканалі N1TV після того, як відео із її вчинком розповсюдилося в інтернеті. У Facebook було навіть створено групу The Petra László Wall of Shame (Стіна сорому Петри Ласло). 

ms.detector.media