ms.detector.media
MediaSapiens
CNN / Screenshot
13.10.2016 18:10
Сергій Лавров під час інтерв'ю для CNN назвав учасників передвиборчої гонки в США грубим словом
Сергій Лавров під час інтерв'ю для CNN назвав учасників передвиборчої гонки в США грубим словом
Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров під час інтерв'ю для CNN назвав учасників передвиборчої гонки в США грубим словом «pussies».

Журналістка CNN Крістіан Аманпур під час інтерв'ю вирішила поставити Сергію Лаврову провокативне питання, поцікавившись його думкою щодо скандалу з відеоінтерв'ю Дональда Трампа. В питанні журналістки була гра слів, пов'язана із висловлюванням Трампа «grab her by pussy» (вхопити її за проміжність - таке висловлювання Трамп дозволив собі про жінок в інтерв'ю, - MS) та назвою російського гурту «Pussy Riot».

Повністю питання Аманпур звучало так: «Росія пройшла через свою ситуацію із "Pussy Riot". Що ви думаєте про ситуацію із "Pussy Riot" Дональда Трампа? » (One last question, a bit cheeky but I'm going to ask you. Russia had its own "pussy riot moment". What do you think of Donald Trump's "pussy riot moment"?).  

Lavrov on Trump tapes: “so many pussies around your pres. campaign on both sides that I prefer not to comment.” https://t.co/3KtYnHs2PU

— Christiane Amanpour (@camanpour) 12 жовтня 2016 р.

«Я навіть не знаю. Англійська не моя рідна мова, і я не знаю, чи це прозвучить пристойно. Але навколо вашої президентської кампанії у США так багато "pussy" з усіх боків, щоб я вважатиму за краще не коментувати (Well, I don 't know whether this would. English is not my mother tongue and I do not know whether I would sound decent. There are so many "pussies" around your presidential campaign on all sides that I prefer not to comment) », - відповів Сергій Лавров.

«О, боже, я не очікувала такої відповіді (Oh my goodness, I wasn't expecting that)», - розсміялася Крістіан Аманпур.

В англійській мові слово «pussy» використовується як евфемізм для позначення жіночих статевих органів, проміжності.  Так, американський лінгвіст Джек Грів відносить це слово до категорії нецензурної лайки. 

Нагадаємо, нещодавно в медіа широкого розголосу отримало відео 11-річної давнини, на якому кандидат в президенти Дональд Трамп дозволяє собі групі та сексистські висловлювання про жінок. Це стало поштовхом для флешмобу #NotOkay. Американська письменниця Келлі Оксфорд попросила читачів написати про випадки сексуальних домагань, використовуючи цей хештег. CNN повідомляє про реакцію з боку більше одного мільйона жінок з різних країн, які долучилися до флешмобу. 

ms.detector.media