ms.detector.media
MediaSapiens
Bidness Etc
13.10.2016 13:51
Facebook заплатила хакерам понад $ 5 мільйонів за знайдені вразливості
Facebook заплатила хакерам понад $ 5 мільйонів за знайдені вразливості
Компанія Facebook за останні п'ять років заплатила хакерам понад $ 5 млн за знайдені вразливості.

Про це Facebook написала у своєму корпоративному блозі.  Винагороди отримали понад 900 осіб. Компанія вирішила розкрити ці дані з нагоди п'ятиріччя програми Facebook Bug Bounty program. В рамках цієї програми компанія залучає хакерів з усього світу до пошуків вразливих місць у системі компанії.

За перше півріччя 2016 року Facebook отримала понад 9 тисяч звітів про вразливості. Більшість з них надійшли від хакерів з Індії, США і Мексики. В підсумку за цей період було виплачено понад $ 611 тис.,  винагороди отримали 149 фахівців.

В Google схожа програма існує вже близько шести років, у Twitter - два роки. Apple запустила подібну програму тільки в цьому році.

«Запуск і підтримка програми такого розміру протягом п'яти років - нелегка робота. Ми б не впоралися з нею без допомоги спільноти фахівців у цій галузі», - зазначив представник Facebook Джоуї Тайсон (Joey Tyson).

Цього літа хакери зламали акаунти CEO Facebook Марка Цукерберга у соцмережах.  Відповідальність за кібератаку взяло на себе угруповування хакерів Ourmine. Згодом вони публічно висміяли Цукерберга через слабкий пароль до акаунтів. 

ms.detector.media