ms.detector.media
MediaSapiens
Latin Times
13.10.2016 10:15
На здобуття премії «Оскар» номіновано рекордну кількість фільмів іноземною мовою
На здобуття премії «Оскар» номіновано рекордну кількість фільмів іноземною мовою
Американська кіноакадемія представила список фільмів, які претендують на отримання премії «Оскар» у категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

Про це повідомляє Variety

У цьому році до списку увійшли 85 фільмів, що є рекордним показником. Попередній рекорд був встановлений у 2014 році, коли зарубіжні країни подали на здобуття премії 83 заявки. В цьому році за статуетку вперше буде боротися Ємен з драмою «Я Ноджум, мені 10 і я розлучена».

Від України на «Оскар» претендує фільм «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука. Фільм демонструвався на понад трьох десятках фестивалів по всьому світу в конкурсних та спеціальних програмах і продовжує представляти Україну на найпрестижніших кінофорумах, здобуваючи призи й відзнаки.

Нещодавно «Українські шерифи» отримали Ґран-прі кінофестивалю «Docs against Gravity» у Польщі. У 2015 році Україна не змогла подати претендента на здобуття премії, оскільки у нашої країни не було затвердженого Оскарівського комітету, який був реформований після виходу з нього чотирьох членів. 89-та церемонія вручення премії «Оскар» за досягнення у галузі кінематографа відбудеться 26 лютого 2017 року в Лос-Анджелесі. 

У минулому році на «Оскар» в категорії «Кращий документальний» був номінований фільм про події Революції гідності «Зима у вогні». Однак, кращим повнометражним документальним фільмом визнали стрічку «Емі» - британський фільм про життя та смерть співачки Емі Вайнгауз, знятий Азіфом Кападіа. 

ms.detector.media