ms.detector.media
MediaSapiens
«Суботній інтенсив з культурної журналістики»
07.10.2016 11:00
«Суботній інтенсив з культурної журналістики» від «УП» проходитиме у форматі відкритих інтерв’ю
«Суботній інтенсив з культурної журналістики» від «УП» проходитиме у форматі відкритих інтерв’ю
«Українська правда» запускає цикл лекцій, присвячених культурі та журналістиці.

MediaSapiens розпитав кураторку «Суботнього інтенсиву з культурної журналістики» Олександру Гайворонську про лекторій та про культурну журналістику в Україні.

Серед спікерів лекторію - Олег Вергеліс із «Дзеркала тижня», Ярослав Підгора-Гвяздовський з Espreso.TV, екс-головред Esquire Олексій Тарасов, екс-головред Vogue Маша Цуканова, головред Comma Сергій Кейн, режисер Мирослав Слабошпицький. 

Головна відмінність «Суботнього інтенсиву» від інших лекцій подібного формату - акцент на практиці. Лекції проходитимуть в форматі відкритих інтерв'ю: учасники зможуть поставити лекторам запитання, які їх цікавлять, поспілкуватися з ними у неформальній обстановці. Також учасники в межах циклу лекцій писатимуть відгуки про культурні події. Один зі спікерів, літературний оглядач журналу «ШО» Юрій Володарський, запропонував учасникам надіслати йому свої нещодавно написані тексти і потім проаналізувати їх на занятті.

«Лекторів ми обирали так, як обирають журналістів, коли хочуть доручити якусь важливу тему. Ми кликали найкращих. Звісно, цікавих тем та потенційних спікерів є більше, ніж можуть вмістити 5 днів інтенсиву. Якщо цикл занять буде цікавий людям, ймовірно, проведемо ще один — з іншими промовцями», - розповіла Олександра Гайворонська. За її словами, «Суботній інтенсив» став логічним продовженням попередніх освітніх проектів.

«У рамках Школи журналістики Української правди, яку у минулому році заснував наш колега Павло Шеремет, вже відбувалися лекторії для журналістів-розслідувачів, також були заняття, присвячені особливостям роботи на радіо та на телебаченні. У Школі проводили майстер-класи з написання репортажів. Тож Суботній інтенсив з культурної журналістики є просто логічним продовженням цього переліку», - зазначила кураторка.

«Загалом бракує самих журналістів, які можуть добре писати про культуру. Що ж стосується рівня, то всім нам ще є куди рости», - додала пані Гайворонська.

Лекторій стартує 12 листопада. Повний перелік лекцій та спікерів можна проглянути за посиланням.  

ms.detector.media