ms.detector.media
MediaSapiens
searchengineland.com
06.10.2016 12:44
Yahoo заявив, що не передавав дані з листів користувачів спецслужбам
Yahoo заявив, що не передавав дані з листів користувачів спецслужбам
Компанія Yahoo спростувала дані агентства Reuters про передачу даних з листування користувачів розвідці США.

Про це повідомляє CNBS

«Ми точно інтерпретуємо кожен урядовий запит користувача інформації щоб звести до мінімуму розкриття інформації. Сканування листів, описане в статті, не існує в числі наших інструментів», - йдеться у повідомленні.

У тексті Reuters йшлося про те, що минулого року в Yahoo таємно створили нестандартне програмне забезпечення для моніторингу всіх вхідних повідомлень електронної пошти своїх клієнтів для отримання конкретної інформації. Вся інформація після обробки нібито передавалася в Агенство національної безпеки або ФБР. Алгоритм відбирав інформацію, орієнтуючись на поєднання певних символів у листах. Що саме шукали спецслужби - невідомо.

За словами двох колишніх працівників Yahoo, голова компанії Марісса Майєр доручила створити алгоритм для сканування. Про створення та запуск секретного ПЗ не була поінформована навіть служба інформаційної безпеки Yahoo.  Коли голова служби Алекс Стамос виявив роботу алгоритму, то спершу прийняв його за хакерську програму. Дізнавшись, що роботу програми було санкціоновано самою Майєр, Стамос звільнився.

ms.detector.media