ms.detector.media
MediaSapiens
CNN
03.10.2016 10:21
ЄС хоче заборонити Google платити виробникам Android-пристроїв
ЄС хоче заборонити Google платити виробникам Android-пристроїв
Єврокомісія має намір заборонити Google виплачувати грошові винагороди виробникам Android-пристроїв за установку додатків компанії.

Регулятор також планує стягнути з корпорації штраф за порушення антимонопольного законодавства, пише Venture Beat з посиланням на документи Reuters.

Минулого тижня Єврокомісія розіслала відповідний документ компаніям, які раніше подавали скарги на Google, для отримання зворотного зв'язку. Google отримав його копію в квітні 2016 року.

Регулятор ЄС вказує, що Google не може примушувати компанії до попереднього встановлення своїх додатків на ексклюзивній основі. Корпорація також не має права погрожувати вендорам будь-якими обмеженнями за незгоду зі своїми умовами.

Антимонопольне розслідування проти Google було розпочато в січні 2011 року і триває досі. Корпорації загрожує великий штраф за порушення конкуренції на ринку.

 «Ми маємо намір показати Європейської комісії, що створена нами модель Android грає позитивну роль, як для конкуренції, так і споживачів, і підтримує інновації в даному регіоні», - прокоментувала цю інформацію прес-служба Google. 

Нагадаємо, цього літа Федеральна антимонопольна служба РФ (ФАС) оштрафувала Google за порушення законодавства про конкуренцію на 438 млн рублів (близько 6,7 млн доларів США).

Також у березні цього року Франція стягнула з компанії Google штраф за порушення «права на забуття».  Google порушила припис видаляти інформацію про громадян на їхню вимогу щодо «всіх доменних імен пошуковика, включаючи глобальний домен google.com».

ms.detector.media