ms.detector.media
MediaSapiens
The Independent
29.09.2016 17:33
Компанія BlackBerry більше не буде випускати смартфони
Компанія BlackBerry більше не буде випускати смартфони
Компанія BlackBerry заявила про те, що перестане випускати нові смартфони і передасть функцію з випуску нового обладнання партнерам.

Про це пише The Independent.

Як підкреслює видання, в минулому компанія була одним з найбільших виробників мобільних телефонів, але з часом втратила свої позиції. 

Виходу з кризи не допомогло навіть використання операційної системи Android смартфонах BlackBerry. 

«Компанія припиняє розробку і випуск обладнання і передає цю функцію партнерам», - зазначив у заяві СЕО компанії Джон Чен. За його словами, закриття частини бізнесу, пов'язаної з виробництвом смартфонів, дозволить компанії зберегти частину капіталу. Розробкою та дизайном нових пристроїв займуться інші компанії. BlackBerry ж займеться розробкою програмного забезпечення, що, на думку представників компанії, допоможе їй утриматися на плаву.

У  2011 році компанія заявила про те, що починає випускати пристрої з тачскріном і збирається потіснити iPhone і Android-пристрої. А в листопаді минулого року випустила смартфон BlackBerry Priv, який повністю працював на базі Android. 

Раніше MediaSapiens писав, що месенджер WhatsApp, кількість користувачів якого нещодавно досягла позначки в один мільярд, з кінця 2016 року припиняє підтримку смартфонів BlackBerry. 

ms.detector.media