ms.detector.media
MediaSapiens
armasdeventa.com
23.09.2016 12:06
Facebook завищувала дані про середній час перегляду відеороликів
Facebook завищувала дані про середній час перегляду відеороликів
Соціальна мережа неправильно рахувала скільки часу в середньому користувачі витрачають на перегляд відео на платформі.

Великі рекламодавці та маркетологи незадоволені Facebook, оскільки з'ясувалося, що компанія значно завищувала середній час перегляду відеореклами, а це ключовий показник для рекламодавців. Метрики були завищені на 60-80%, пише The Wall Street Journal.

Кілька тижнів тому Facebook в довідковому центрі для рекламодавців повідомив, що показник середнього часу перегляду роликів штучно завищували. Причиною цього стало виключення з статистики переглядів, які тривають менше трьох секунд. Щоб вирішити цю проблему, компанія ввела нову метрику - «Середній час перегляду».

The Wall Street Journal посилається на пояснення, яке Facebook надіслала агентству Publicis Media. Згідно з ним, попередній метод підрахунку метрики приводив до завищення показників часу, який користувачі витрачали на перегляд відео, на 60% -80%.

«Через неправильно розраховані дані маркетологи, імовірно, недооцінили ефективність відеореклами, яку вони купували на Facebook. Це може вплинути і на рішення, скільки коштів витрачати на рекламну кампанію на Facebook video, а скільки на інших платформах, таких як Google, YouTube, Twitter чи навіть на телевізійних мережах», - зазначає The Wall Street Journal.

Неточні дані зачепили і медіакомпнаії та видавців контенту, оскільки вони отримували неточну статистику про споживання їх відео-контенту через соціальні мережі. Багато хто використовує цю інформацію, аби відстежувати,  які типи контенту отримують більше залучення серед аудиторії. 

ms.detector.media