ms.detector.media
MediaSapiens
15.09.2016 16:00
First Draft News запускає партнерську мережу для верифікації повідомлень в онлайні
First Draft News запускає партнерську мережу для верифікації повідомлень в онлайні
Питання про те, що робити з фейковими новинами та дезінформацією є одним з найбільш гострих для редакторів по всьому світу.

Саме тому First Draft News цього тижня запустила партнерську мережу, яка має на меті поєднати ньюзруми та сайти соцмереж аби вирішити проблему правди та довіри в журналістиці. 

First Draft News прагне підвищити стандарти повідомлень в онлайні з акцентом на верифікації свідчень очевидців у медіа (тобто користувацького контенту, - ред.) та розвінчанні фейкових історій. 

Проект передбачає не лише створення спільної платформи для перевірки контенту, а й окрему навчальну програму та створення кодексу на основі практики верифікації. 

Ця ініціатива об’єднує платформи - включно з Twitter та Facebook - з ньюзрумами по всьому світу. Завдяки такій співпраці у First Draft News сподіваються знайти шляхи, які допоможуть вирішити проблему перевірки інформації та повернуть довіру ЗМІ. До мережі вже долучився Всесвітній форум редакторів (The World Editors Forum), ньюзруми заохочують вчинити аналогічно.  

Виконавчий редактор First Draft News Аластер Рейд (Alastair Reid) повідомив Всесвітньому форуму редакторів, що фейкові новинні історії можуть бути надзвичайно впливовими, так як основним джерелом новин для багатьох людей є сайти соцмереж. Якщо дезінформативна історія з’явиться у стрічці поруч з повідомленням The Washington Post, користувачі можуть не помітити різниці, пояснив він. 

У свою чергу редактор BuzzFeed Canada Крейг Сильверман (Craig Silverman) проаналізував два дослідження з теми і виявив, що в середньому з моменту появи фейкового повідомлення і до моменту його спростування проходить більше 12 годин. 

Партнерська мережа First Draft News відкрита для всіх інформаційних та технологічних організацій, які поділяють її інтерес до проблеми верифікації повідомлень, йдеться у повідомленні порталу. 

Нещодавно MediaSapiens писав про те, що BuzzFeed розділить новинний та розважальний бізнес в окремі компанії. BuzzFeed Entertainment Group об'єднає кіностудію BuzzFeed Motion Pictures, а також весь розважальний контент (рейтинги, тести, відео). А BuzzFeed News буде відповідати за новинний контент. Першу компанію очолить Зе Франк (Ze Frank), який до цього керував кіностудією Motion. Новинним бізнесом Buzzfeed опікуватиметься головний редактор і один із засновників BuzzFeed Бен Сміт (Ben Smith).

ms.detector.media