ms.detector.media
MediaSapiens
BBC
12.09.2016 15:38
Влада італійського міста подала до суду на Charlie Hebdo через карикатуру
Влада італійського міста подала до суду на Charlie Hebdo через карикатуру
Влада італійського міста Аматриче, яке постраждало від землетрусу в кінці серпня, подала в суд на сатиричний журнал Charlie Hebdo.

Таку реакцію викликала карикатура, опублікована в номері Charlie Hebdo за 31 серпня. На карикатурі зображені потерпілі та загиблі під час землетрусу з підписами у вигляді назв традиційних страв італійської кухні.

 

Il Comune di #Amatrice querela #CharlieHebdo https://t.co/9LrbTeoi1d pic.twitter.com/9jr1qnAuVU

— ilGiornale (@ilgiornale) 12 вересня 2016 р. 

Після того, як на адресу Charlie Hebdo посипалася критика за перший малюнок, видання опублікувало наступний, з підписом: «Італійці, це не Charlie Hebdo будував ваші будинки, а мафія». На карикатурі зображено чоловіка, який простягає руку з-під завалів будинку.  Це був натяк на дискусію про технічний стан будівель, які зруйнувалися під час землетрусу 24 серпня.

«Італійці, це не Charlie Hebdo будував ваші будинки, а мафія».

Влада міста Аматріче подала позов до суду сусіднього міста Рієті, звинувачуючи Charlie Hebdo в дифамації. Адвокат Маріо Чікетті, який представляє позивачів, прокоментував карикатури як «огидну, безглузду і незрозумілу образу жертв катастрофи».

Раніше французький сатиричний журнал Charlie Hebdo висміяв можливість терактів на Євро-2016. Видання опублікувало цілий номер з різноманітними карикатурами на цю тему.

Крім цього, Charlie Hebdo відомий за обкладинку одного зі своїх номерів, присвячену викриттю офшорних компаній та карикатуру про ставлення ЄС до мігрантів.

ms.detector.media