ms.detector.media
MediaSapiens
The New York Times
11.09.2016 14:28
Apple звільнила десятки співробітників, які працювали над створенням безпілотного автомобіля
Apple звільнила десятки співробітників, які працювали над створенням безпілотного автомобіля
Компанія Apple закрила кілька відділів і звільнила десятки співробітників, які працювали над створенням безпілотного автомобіля.

Про це пише The New York Times.

За даними видання, скорочень зазнали цілі відділи, які були причетні до проекту, відомого під кодовою назвою Titan.

Відзначається, що співрозмовникам заборонили публічно про це говорити, а в самій компанії Apple відмовилися давати коментарі з цього приводу. 

«Скорочення є черговим свідченням, що автопроект Apple стикається з проблемами», - йдеться в матеріалі. Компанія працювала над проектом останні два роки. 

У липні, як зазначає NYT, Apple запросила Боба Мансфілда - колишнього старшого віце-президента з розробки апаратного забезпечення продуктів Apple - взяти участь в цьому проекті. Під керівництвом Мансфілда компанія змінила вектор проекту. Apple заявила співробітникам, що їх звільнення є частиною перезапуску проекту, пише газета. 

Apple ніколи не визнавала, що вона працює над створенням автомобіля, однак генеральний директор компанії Тім Кук, як пише видання, заявляв, що автомобільна індустрія змінюється. «Він, здавалося, підтверджував існування автомобільного проекту під час щорічних зборів акціонерів», - пише NYT.

Нагадуємо, 7 вересня компанія презентувала новий водонепроникний «розумний годинник» Apple Watch 2 і смартфон iPhone 7. Ще одна новинка компанії - бездротові навушники AirPods. Днем пізніше Apple випустила відеоролик, в якому продемонструвала головні підсумки своєї презентації за 107 секунд.

ms.detector.media