ms.detector.media
MediaSapiens
livesurf.ru
08.09.2016 18:15
LinkedIn заперечує дискримінацію за ознакою статі при пошуку по сайту
LinkedIn заперечує дискримінацію за ознакою статі при пошуку по сайту
LinkedIn заперечує, що його алгоритм пошуку пропонував чоловічі версії жіночих імен в результатах пошуку на веб-сайті.

Видання Seattle Times провело експеримент, який показав дивну роботу алгоритму мережі LinkedIn: наприклад, вводячи в рядок пошуку ім'я «Стефані Вільямс» (Stephanie Williams) сайт автоматично підтягував можливі результати, пропонуючи натомість чоловіче ім'я Стівен Вільямс (Stephen Williams). Такі ж результати Seattle Times отримав іще з десятком найбільш поширених жіночих імен в США. Видання спробувало перевірити, що відбувається із введенням у пошук чоловічих імен. Перебравши 100 найпоширеніших чоловічих імен в США, жіночі варіанти цих імен алгоритм LinkedIn не пропонував.

Компанія LinkedIn оновила свій алгоритм, аби в майбутньому уникнути подібних результатів пошуку по сайту.  «Алгоритм пошуку орієнтується на відносну частоту використання слів у останніх запитах і в профілях користувачів, його принцип роботи ніяк не пов'язаний із гендерною дискримінацією», - прокоментувала речниця компанії.

Нагадаємо, корпорація Microsoft купить соціальну мережу LinkedIn за 26,2 млрд доларів. Як стверджують представники обох сторін, LinkedIn збереже «свій впізнаваний бренд, культуру і незалежність».

ms.detector.media