ms.detector.media
MediaSapiens
Wall Street Journal
30.08.2016 17:05
З Apple вимагають рекордні 13 мільярдів євро за ухилення від сплати податків
З Apple вимагають рекордні 13 мільярдів євро за ухилення від сплати податків
Єврокомісія постановила стягнути із компанії Apple 13 млрд євро на користь Ірландії через недонараховані податки.

Розслідування податкової угоди Apple з урядом Ірландії було розпочато ще в 2013 році. Тепер Єврокомісія прийняла рішення, що податкова угода Apple з владою Ірландії є такою, що суперечить європейським законам.

За підрахунками Єврокомісії, угода з ірландським урядом дозволила Apple недоплатити податки в розмірі € 13 млрд за період з 2003 по 2014 роки. Влада Ірландії може вимагати окрім доплати цих податків також і відсотки - це ще додаткові € 1-2 млрд.

Ця сума затьмарює всі штрафи, які-небудь що накладаються ЄС на Google, Microsoft та інших технологічних гігантів за порушення антимонопольного законодавства. Втім, Engadget вказує на те, що коректніше в даному випадку буде говорити про «недоплачені за минулі періоди податки», а не про «штраф». Якщо зрештою Apple доведеться доплатити ці € 13 млрд євро податків, то це стане найбільшою подібною виплатою в історії Євросоюзу.

Компанія Apple, в свою чергу, заявила, що рішення Єврокомісії матиме негативний ефект «на інвестиції і створення нових робочих місць в Європі». 

Нагадаємо, сьогодні стала відомою дата презентації нових продуктів компанії Apple.  7 вересня компанія покаже користувачам iPhone наступного покоління і другу версію Apple Watch.

Також MediaSapiens, писав про те, що Тім Кук назвав дві найбільші помилки Apple за час свого правління. 

ms.detector.media