ms.detector.media
MediaSapiens
The Telegraph
26.08.2016 12:47
WhatsApp планує передати Facebook базу контактів користувачів
WhatsApp планує передати Facebook базу контактів користувачів
Месенджер WhatsApp планує передати базу контактів користувачів соціальній мережі Facebook.

Про це пише The Telegraph

Нова політика конфіденційності, опублікована месенджером, пропонує можливість об'єднання акаунти WhatsApp і Facebook при першому підключенні. Це надасть Facebook більшу базу даних про користувача, дозволяючи соціальній мережі пропонувати йому друзів зі списку контактів. 

"Збільшуючи взаємодію з Facebook, ми зможемо відстежувати більш точні дані, з'ясовувати, як люди користуються додатком, і краще боротися зі спамом. У разі об'єднання вашого номера з системами Facebook, вони зможуть запропонувати більш точні рекомендації друзів і показ відповідних оголошень, якщо у вас є обліковий запис з ними", — йдеться в повідомленні компанії.

Разом з тим, представники WhatsApp запевняють, що не будуть публікувати номери телефонів користувачів на сторонніх ресурсах, включаючи Facebook, і не будуть передавати їх рекламним компаніям. 

За даними Bloomberg, WhatsApp — другий за популярністю месенджер в світі. Ним користуються понад 800 мільйонів чоловік. Facebook придбав за його у 2014 році за 19 мільярдів доларів. 

Нагадуємо, що провідна компанія веб-аналітики SimilarWeb у своїй доповіді констатувала різке зниження переходів з Facebook на сайти деяких видань у другому кварталі цього року в порівнянні з першим. Відповідно до дослідження, не пощастило власнику Newsweek - IBT Media. Трафік з Facebook для нього знизився на 47% у другому кварталі. TheStreet.com отримав навіть більше падіння - мінус 53% трафіку з соцмереж.

ms.detector.media