ms.detector.media
MediaSapiens
linkedin.com
25.08.2016 16:53
В Instagram почали ошукувати користувачів, які підписуються на сторінки банків
В Instagram почали ошукувати користувачів, які підписуються на сторінки банків
Аферисти шукають своїх жертв серед користувачів Instagram, які підписуються на сторінки банків та фінансових організацій.

Компанія ZeroFox, яка спецалізується на кібербезпеці, зокрема в соціальних медіа, опублікувала звіт, в якому йдеться про понад два мільйони публічних оголошень з пропозиціями «заробити трохи грошей». Такого роду шахрайство називається «Money Flipping».

Користувачеві пропонують зробити відносно невелику інфестицію в сумі від 100 доларів з можливістю потім отримати значно більшу суму - тисячу доларів і більше. Шахраї пояснюють, що вони зламали популярні системи перказу грошей, на кшталт MoneyGram або Western Union, і можуть змінювати суму переказу. Так 100 доларів можуть перетворитсия на 1000 доларів. Звісно ж, довірливі користувачі, переказавши гроші, нічого не отримують назад.

Як інший варіант - користувач дає шахраям доступ до свого рахунку і зрештою теж залишається ні з чим.

ZeroFox наголошує, що на місці одного закритого акаунту шахраїв в Instagram з'являються три нових. Для банків це загрожує великими збитками, адже часто вони йдуть назустріч постраждалим від шахраїв, компенсуючи їм втрати або покриваючи їх частину. За даними компанії, один з банків навіть створив відділ із шести працівників, які модерують подібні повідомлення в Instagram, після того, як банк отримав збитки у розмірі 1 мільйона від «money flipping». 

Нагадаємо, за результатами дослідження медіаплатформи Bloglovin, мережа обміну фотографіями Instagram є найефективнішим майданчиком для залучення і взаємодії з аудиторією.

ms.detector.media