ms.detector.media
MediaSapiens
wersm.com
25.08.2016 13:22
Facebook тестує автоматичне відтворення відео з ввімкненим звуком
Facebook тестує автоматичне відтворення відео з ввімкненим звуком
Соціальна мережа Facebook проводить тестування функції автоматичного початку відтворення відео з активованою звуковою доріжкою.

При цьому звук відтворюється до тих пір, поки користувач не вимкне його на своєму смартфоні, пише Mashable.

Наразі в стрічці новин Facebook відео починає відтворюватися автоматично, але звук при цьому залишається вимкненим. Щоб увімкнути його, потрібно клікнути по відео. За словами спікера компанії Facebook, користувачі, які потрапили в програму тестуванння, зможуть вимкнути звук  в налаштуваннях, якщо він їх дратує. «Це один із кількох тестів з відео, які ми запланували з метою покращити зручність відеоперегляду на Facebook», - зазначив представник компанії.

Поки що тестування проводиться в Австралії. Але в майбутньому Facebook може розширити його і на інші країни. Якщо в результаті  тестування буде встановлено, що більшість користувачів вважає за краще переглядати відео з автоматично увімкненим звуком, то в майбутньому ця опція може бути активована в налаштуваннях за замовчуванням.

Нагадаємо, Fаcebook на запит поліції деактивувала відео 23-річної Корін Гейнс, яка наживо транслювала відео із перестрілкою з правоохоронцями. Це рішення компанії викликало обурення серед американських активістів. Зокрема, активіст Black Lives Matter Дерей Маккессон (Deray McKesson) заявив, що такі дії Facebook викликають «глибоке занепокоєння». Інший активіст активіст Дуейн Девіс (Duane Davis) заявив, що «влада відбирає у нас соціальні мережі, щоб люди не почули наші історії».

ms.detector.media