ms.detector.media
MediaSapiens
digitaltrends.com
22.08.2016 10:02
Уряд США восени передасть контроль над інтернетом організації ICANN
Уряд США восени передасть контроль над інтернетом організації ICANN
Національні системи телекомунікації та інформації при уряді США передадуть контроль над доменними іменами в інтернеті міжнародній некомерційній організації ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

Як повідомляє Digital Trends, це відбудеться 1 жовтня цього року. Зміни пройдуть непоміченими для мільярдів інтернет-користувачів, але починаючи з жовтня уряд США більше не буде контролювати те, що називають «телефонною книгою інтернету».

Система доменних імен працює, пов'язуючи веб-адресу або URL-адресу з IP-адресами сайту, і це дуже важливо для розуміння, оскільки так працює весь сучасний інтернет, пише Engadget. Починаючи з 1998 року ICANN відповідала за це лише номінально, фактично даючи уряду США владу над системою. Але адміністрація президента Барака Обами вирішила не продовжувати контракт з ICANN, який закінчується 30 вересня, і сама віддаючи свої повноваження в цій сфері ICANN.

Подальший контроль буде здійснюватися вже без участі уряду США, самою інтернет-спільнотою за допомогою моделі управління за участю всіх зацікавлених сторін (multistakeholder).

ICANN - це міжнародна некомерційна організація, що складається з представників технологічних гігантів, держав та інших зацікавлених сторін.

Нагадаємо, на засіданні ради директорів в 2013 році ICANN ухвалила рішення делегувати Україні домен .укр.  У березні того ж року домен .укр остаточно було закріплено за Україною.

ms.detector.media