ms.detector.media
MediaSapiens
wikimedia.org
19.08.2016 14:09
Ведучий російського шоу «Що? Де? Коли?» заявив, що Ілля Новіков має покинути клуб
Ведучий російського шоу «Що? Де? Коли?» заявив, що Ілля Новіков має покинути клуб
Причиною цьому Борис Крюк називає політичну позицію дворазового володаря «Кришталевої сови».

В інтерв’ю «Московскому комсомольцу» Борис Крюк сказав, що Ілля Новіков, який виступав адвокатом української льотчиці Надії Савченко, мав покинути шоу «Первого канала» ще до того, як зробив такий вибір (виступати захисником Савченко - ред.).

Ведучий вважає, що публічна позиція знавців автоматично переноситься і на саме шоу. «ЧГК» — поза політикою. І якщо ти вирішив займатися політикою, потрібно сказати: дякую, я буду займатися цим», — впевнений Крюк. 

При цьому, відповідаючи на питання видання про те, чому професійну діяльність Новікова повважали за політичну позицію, ведучий ухилився від прямої відповіді: «Спочатку попрощайся з нами, а тоді займайся Савченко». За його словами, у протилежному випадку виникають прямі асоціації, ніби клуб підтримує погляди Новікова. 

На запитання журналіста про те, чи має Ілля Новіков покинути клуб, Борис Крюк відповів: «Безумовно». 

Сам Ілля Новіков розповів «Эхо Москвы», що готовий покинути телепроект і не створювати проблем для програми. Та про намір захищати українку продюсери гри знали, і тоді, майже два роки назад, ніяких проблем це не викликало. 

«Після інтерв’ю Бориса Крюка вже піднялася якась кампанія на підтримку мене та засудження його. У мене до Бориса немає жодних претензій, і я не розумію, чому вони мають бути в інших. Я прекрасно розумів, коли приймав у липні 2014 року захист Савченко, що це може принести неприємності «Що? Де? Коли?», що виходить на Першому каналі. Перше, що я зробив, підписавши угоду про захист – зателефонував продюсерам і сказав, що розумію їхні труднощі і в будь-який момент піду», – пояснив адвокат у своєму блозі на «Эхо Москвы».

За його словами, станом на весну 2016 року, коли процес Савченко вийшов на фінішну пряму, робити вигляд, що все це не має відношення до політики, стало вже неможливо.

«Мої адвокатські обов’язки, як я їх розумію, не дозволяли зменшити обороти, в тому числі у коментарях пресі. Я тоді кожен день говорив у інтерв’ю, що мета моєї роботи – допомогти Україні організувати тиск на Путіна, а для цього потрібно показати, що він і його підлеглі убого брешуть», – заявив Новіков.

Він зазначив, що Борис Крюк попереджав: чим більше такої риторики, тим складніше відстоювати Новікова і що слід визначитися з пріоритетами.

«Але я з ними давно визначився. Моя адвокатська робота і конкретно на той момент справа Савченко для мене важливіша за все… Грати у телевікторину менш важливо», – підсумував Ілля Новіков. 

Борис Крюк переконаний, що в клубі існують певні «негласні правила», які всі розуміють і повинні виконувати. За його словами, раніше цьому вже були приклади. 

З позицією ведучого не згоден магістр клубу «Що? Де? Коли?» Віктор Сіднєв. Він підкреслив, що в клубі дуже багато яскравих та різних знавців. 

Як писав раніше MediaSapiens, телебачення для жителів Росії залишається основним джерелом інформації про події у країні та світі, якому довіряють більшість росіян. А саме - 59%. Три роки тому таких було 51%. На думку респондентів, найбільш об'єктивну інформацію телебачення дає про зовнішню політику (58%). Проте 78% опитаних вважають, що вищі чиновники, розповідаючи про стан справ у країні, іноді «приховують правду» або навіть брешуть. 

ms.detector.media