ms.detector.media
16.08.2016 12:10
До 1 вересня - прийом заявок на воркшоп «Створюючи простір для діалогу»
До 1 вересня - прийом заявок на воркшоп «Створюючи простір для діалогу»
Центр соціальних досліджень в Берліні, Центр трансформації конфліктів «Imagine» (Південний Кавказ), Школа Журналістики Українського Католицького Університету у Львові і Центр незалежних соціологічних досліджень в Санкт-Петербурзі запрошують взяти участь в програмі, присвяченій трансформації конфліктів на пострадянському просторі.

Заявки можуть подавати журналісти, що розпочинають свою кар'єру, блогери та аналітики (у віці до 32 років) з Росії та України, які співпрацюють з різними мас-медіа і спеціалізуються на висвітленні конфліктів і міждержавних / міжнаціональних відносин; а також студенти останніх курсів факультетів журналістики.

Проект є майданчиком для обговорення ролі журналістів в умовах конфлікту, значення народної дипломатії, а також застосування досвіду соціальних наук в питанні висвітлення конфліктів в ЗМІ (дослідження і теорія нації і націоналізму, конфліктологія, методи дискурс-аналізу, аналіз зібраних матеріалів та ін.).

Проект складається з кількох етапів.

Воркшоп для російських учасників пройде з 1 по 5 жовтня 2016 року в Санкт-Петербурзі.

Відбір учасників буде проводитися на конкурсній основі. Пріоритет буде віддано тим, хто має досвід публікацій в ЗМІ. Для участі в даному етапі проекту необхідно відправити своє CV та один-два приклади публікацій (якщо такі є) на ел. адресу: cisr.dialogue@gmail.com для учасників з Росії (з поміткою «на конкурс») до 1 вересня 2016 року.

Воркшоп для українських учасників пройде з 10 по 14 жовтня 2016 року у Львові.

Відбір учасників буде проводитися на конкурсній основі. Пріоритет буде віддано тим, хто має досвід публікацій в ЗМІ. Для участі в даному етапі проекту необхідно відправити своє CV та один-два приклади публікацій (якщо такі є) на ел. адресу: cisrdialoguelwiw@gmail.com для учасників з України (з позначкою «на конкурс») до 1 вересня 2016 року.

Діалог, в якому візьмуть участь молоді журналісти, блогери та аналітики з України і Росії, пройде в Берліні в листопаді 2016 року.

Учасники діалогу будуть відібрані з числа учасників першого і другого етапів (двох воркшопів в Санкт-Петербурзі і у Львові) на основі індивідуальної роботи.

За результатами діалогу в Берліні за підтримки фахівців з різних пострадянських країн учасники програми отримають можливість підготувати спільні статті для публікації. Кращі з них будуть переведені на німецьку мову і опубліковані також в Німеччині. Тематика статей буде визначена в ході спільних обговорень. Пріоритет буде віддаватися висвітленню, аналізу та перспективам мирної трансформації конфліктів.

При необхідності організатори готові відповісти на можливі запитання за вказаними вище електронними адресами.

ms.detector.media