ms.detector.media
MediaSapiens
msnickellecavid.blogspot.com
12.08.2016 17:33
Twitter спростував чутки про закриття сервісу в 2017
Twitter спростував чутки про закриття сервісу в 2017
У Twitter спростували чутки про те, що сервіс мікроблогів припинить своє існування в 2017, назвавши їх безпідставними.

«Ці заяви не мають жодного стосунку до дійсності», - написав представник Twitter у відповідь на запит Reuters

Журналісти звернулися до представників Twitter після того, як у мережі поширився тег #SaveTwitter, використовуючи який юзери говорили про те, що сайт соцмережі припинить своє існування наступного року. 

Протягом 11 серпня більше 100 000 користувачів використали цей тег, походження якого достеменно невідоме. Хоча в деяких твітах йшлося про те, що акція розпочалася з користувача сервісу, який скаржився на онлайн-знущання та недостатню реакцію Twitter на подібні зловживання.  

Twitter неодноразово критикували за недостатню боротьбу з контентом, що містить ознаки насилля та жорстокості, мови ворожнечі. 

Тим не менш, минулого року MediaSapiens відзначав можливий розвиток позитивної тенденції у Twitter в цьому напрямі. Після критики він став помітно швидше вилучати такий контент. Влітку 2015 журналістку Елісон Паркер та оператора Адама Уорда застрелили під час запису інтерв’ю для телеканалу WDBJ7 у штаті Вірджинія. Нападник - Вестер Лі Фленаган - колишній співробітник телекомпанії. Він зняв однохвилинне відео вбивства від першої особи, у якому він повільно наближався до жертв, займав зручну позицію, простягав руку з пістолетом, скерованим на жертв. Десь протягом п’ятигодинної спроби втечі дорогами Вірджинії вбивця знайшов спосіб завантажити відео на акаунти в Twitter тa Facebook разом з особистими образами на адресу Паркер та Уорда. Так, відео пострілів були видалені через кілька хвилин після публікації, у той час як зображення вбивства Джеймса Фоулі бойовиками ISIS залишалось у соцмережі протягом декількох годин. Хоча, така швидка реакція могла бути пов’язана з активністю користувачів, а не з покращенням роботи працівників Twitter. Компанія покладається на користувачів, які сигналізують про контент, що повинен бути видалений. 

ms.detector.media