ms.detector.media
MediaSapiens
The Guardian/Facebook
11.08.2016 13:55
Іранського журналіста засудили до 3 років позбавлення волі за «образу верховного лідера»
Іранського журналіста засудили до 3 років позбавлення волі за «образу верховного лідера»
Журналіст Іса Сахархіз (Issa Saharkhiz) був засуджений до трьох років позбавлення волі, але він може отримати ще більше політичних звинувачень.

Революційний суд Тегерана засудив видатного іранського журналіста Ісу Сахархіза до трьох років позбавлення волі за «образу верховного лідера» і поширення антиурядової пропаганди.

За словами його адвоката, Махмуда Алізаде Табатабаі (Mahmoud Alizadeh Tabatabaei), вирок був ухвалений ще в понеділок (8 серпня) і Сехерхіз має 20 днів на подачу апеляції.

Журналіст, який працював в опозиціному порталі Rooz Online, знаходиться у в'язниці ще з моменту свого арешту в листопаді минулого року. Нещодавно він був госпіталізований на певний час через проблеми з серцем.

Сахархіз провів майже п'ять років у в'язниці за подібними звинуваченнями і був звільнений в 2013 році. Раніше він обіймав посаду заступника міністра культури Ірану.

Нагадаємо, в Ірані нещодавно було знищено 100 000 супутникових тарілок заради «збереження моралі» громадян. Як заяивив генерал Мохаммад Реза Нагді, більшість супутникових каналів спотворюють мораль і культуру суспільства. 

Раніше Іран призупинив ліцензію інформагентства Reuters у Тегерані. Проте згодом інформагентству знову було дозволено працювати в країні. 

Також Іран спростовував інформацію про підготовку до тотального «відрізання» країни від інтернету та заміну глобальної світової мережі на внутрішньодержавний «іраннет».

ms.detector.media