ms.detector.media
MediaSapiens
calvinayre.com
10.08.2016 12:58
За наклеп у Facebook австралієць виплатить компенсацію в 150 тисяч доларів
За наклеп у Facebook австралієць виплатить компенсацію в 150 тисяч доларів
Електрик Девід Скотт (David Scott) у своєму пості на Facebook звинуватив 74-річного пенсіонера Кеннета Роса (Kenneth Rothe) в сприянні педофілам.

В 2014 році чоловік опублікував в Facebook пост, в якому обвинуватив колишнього шкільного завуча, пенсіонера Кеннета Роса в тому, що його готелі «Blue Dolphin» і «Nirvana Village» в прибережному місті Намбукка є осередками педофілів.

Після публікації в готель почали надходити дзвінки з погрозами, а також з питаннями про надання сексуальних послуг, пише Sydney Morning Herald. Користувачі ділилися постом на своїх сторінках, його опублікувала навіть група «Nambucca Valley Crime Information», яка інформує жителів міста про місцеві злочинців.

На пенсіонера кілька разів нападали, після одного з таких нападів йому довелося провести в лікарні шість місяців. За кілька днів до першого нападу невідомий запитав у Роса: «Ти той самий педофіл з "Блакитного Дельфіна"?».

Росу з сім'єю довелося покинути штат. Він зажадав вибачень від  Девіда Скотта і спростування публікації в соцмережі. Однак не зумів домогтися ні того, ні іншого.

Суддя штату Новий Південний Уельс Джудіт Гібсон ухвалила, що опубліковане в мережі повідомлення було «абсолютно необґрунтованим» та «мало руйнівний ефект на життя» власника готелів. Вона зобов'язала Девіда Скотта до виплати 150 тисяч австралійських доларів(приблизно сто п'ятнадцять тисяч доларів США, - ред) за завданий моральний збиток.

«Анонімність, швидкість поширення інформації та широка аудиторія доступні в інтернеті і в соціальних мережах. Вони стають небезпечною зброєю в руках людей, котрі вважають себе лицарями або викривачами, а також тих, хто хоче образити або «потролити» інших користувачів з метою задовольнити свої власні бажання і страхи або для залучення уваги», - прокоментувала своє рішення суддя.  

Сам Девід Скотт пояснив свій пост тим, що як батько він мав право попередити суспільство про можливу небезпеку.

Нагадаємо, соціальна мережа Facebook оголосила про зміну механізму формування стрічки новин, щоб у ній було менше статей з неінформативними та провокаційними заголовками.

Також компанія анонсувала зміну алгоритм формування стрічки новин. Тепер перевага віддаватиметься постам від родини, друзів та знайомих.

ms.detector.media