ms.detector.media
MediaSapiens
itupdate.ru
08.08.2016 15:07
Російські сайти продовжують домінувати серед сервісів, якими користуються українці
Російські сайти продовжують домінувати серед сервісів, якими користуються українці
Компанія TNS оприлюднила дані свого щомісячного дослідження української аудиторії інтернету CMeter.

Серед лідерів все залишилось без змін — в першій п’ятірці 2 сайти, що належать компанії Alphabet (Google та YouTube) та три російські — ВКонтакте, Мейл.ру та Яндекс, пише Watcher.

У липні в рейтинг повернувся Tsn.ua, а також з’явився новачок Work.ua.

Дослідження CMeter об’єднує дані з 3-х джерел:

Site–centric  — лічильники, інтегровані в сайти. На даний момент у вимірюванні є близько 250 сайтів, з них близько 30 з фіксацією відео.

Frame–centric  — лічильники встановлені не на сайті, а у фреймі банерної мережі. На даний момент у вимірюванні понад 2500 сайтів.

User–centric  — панель, що охоплює близько 5000 респондентів щодня, разом зі стандартними показниками (hits, охоплення, соціально-демографічні тощо показники по всіх сайтах, з якими контактували респонденти), також фіксує контакт панелістів з контентом.

Дані з усіх джерел об’єднуються в режимі реального часу.

Нагадуємо, 22 червня Держдума РФ ухвалила в другому і третьому читаннях законопроект, що забороняє іноземним компаніям проводити вимірювання телеаудиторії. Законопроект зобов'язує компанії, що працюють на ринку телеметрії, отримувати в Роскомнагляді відповідні ліцензії на проведення вимірювань. При цьому претендувати на акредитацію можуть тільки компанії, частка іноземного капіталу в акціонерному капіталі яких не перевищує 20%. Під ці обмеження потрапляє група TNS, яка входить до складу британського комунікаційного холдингу WPP.

ms.detector.media