ms.detector.media
MediaSapiens
mynet.com
03.08.2016 14:30
Турецькі журналісти прийняли чит-коди з гри GTA IV за шифр для військового перевороту
Турецькі журналісти прийняли чит-коди з гри GTA IV за шифр для військового перевороту
Турецький телеканал ATV показав сюжет про ймовірну причетність студентів одного з гуртожитків до державного перевороту в країні.

У відеосюжеті повідомляється, що в ході обшуків були вилучені документи, в тому числі книги і блокноти. Журналіст вирішила продемонструвати записи блокнота на камеру.

«Тут написано: «Життя», «Броня», «Танк», «Зброя», «Гроші». Все це відкрито вказує на військовий переворот», - прокоментувала журналістка.

Однак в кадрі видно напис «GTA IV», а записи нижче є чит-кодами до гри GTA IV.

ATV muhabiri GTA 4 oyunu hilelerini ‘darbe şifresi’ diye 'özel haber' yaptıhttps://t.co/W6egzfRRzjhttps://t.co/ri9hmPNOmP

— Mynet (@mynet) 3 серпня 2016 р.

Нагадаємо, у ніч з 15 на 16 липня в країні відбулася спроба державного перевороту, який, втім, до ранку був придушений. Після цього в Туреччині відбулася хвиля арештів імовірних організаторів перевороту. Зокрема, під тиск потрапили журналісти, які займали критичну по відношенню до уряду позицію. 29 липня у Стамбулі судили 21 журналіста за спробу організації перевороту в країні.

Влада Туреччини закрила 16 телеканалів, 23 радіостанції, 45 газет, 15 журналів, 29 видавничих будинків і три новинних агентства.

ms.detector.media