ms.detector.media
MediaSapiens
Mediakritika.by
27.07.2016 12:15
В Білорусі презентували безкоштовну навчальну онлайн-гру «Медиазнайка»
В Білорусі презентували безкоштовну навчальну онлайн-гру «Медиазнайка»
В Білорусі запустили безкоштовну навчальну онлайн-гру «Медиазнайка», адаптовану для білоруських користувачів.

Гру  розробив і створив Центр медіа ініціатив (Вірменія) за фінансової підтримки Світового банку в рамках програми «Альтернативні ресурси для медіа» в партнерстві з Інтерньюз (США) та за фінансової підтримки USAID. Це спільний проект порталу TUT.BY і професійного ресурсу про журналістику Mediakritika.by. Білоруська адаптація була виконана з української версії гри.

У грі потрібно пройти 9 рівнів, а в кінці скласти випускний іспит. Гравці дізнаються, що таке новина, пропаганда і як відрізнити правдиву новину від фейкової. Також «Медиазнайка» пояснить, як в Білорусі законодавчо регулюється діяльність ЗМІ і що вимагають від журналістів кодекси професійної етики.

В Україні онлайн гра з медіаосвіти «Медіазнайко» була презентована в 2014 році. Підготовку української версії здійснила команда Академії української преси завдяки підтримці програми «Бібліоміст». Згідно із задумом АУП, гра стане частиною шкільного  курсу з медіаграмотності.

У червні цього року в Україні запустили дистанційний курс «Медіаграмотність для громадян» та ще одну онлайн гру - «Медіаграмотна місія».   Дані продукти є результатами проекту «Програма медіаграмотності для громадян», який виконувався за підтримки глобального фонду миру та безпеки, уряду Канади (DFATD Canada).

ms.detector.media