ms.detector.media
MediaSapiens
AFP
26.07.2016 10:25
В Ірані знищено 100 000 супутникових тарілок заради «збереження моралі» громадян
В Ірані знищено 100 000 супутникових тарілок заради «збереження моралі» громадян
Іранська влада заявила, що всі 100 000 одиниць телевізійного обладнання були добровільно віддані іранцями для знищення.

У минулі вихідні в Ірані знищили близько 100 тис. супутникових антен та ТБ-приймачів. Таким чином влада країни бореться з поширенням незаконного телевізійного обладнання, яке «негативно впливає на моральний образ населення». Ппро це повідомляє IBT з посиланням на іранський сайт Basij.

В повідомленні також йдеться про те, що все обладнання було віддане іранцями добровільно. Як заяивив генерал Мохаммад Реза Нагді, більшість супутникових каналів спотворюють мораль і культуру суспільства. «Ці телеканали збільшують нестабільність в суспільстві та викликають залежність. Вони не тільки руйнують основи сімей, але і погано впливають на виховання та освіту дітей. Діти, які дивляться супутникове телебачення, потім демонструють неприпустиму поведінку», - зазначив він.

В Ірані супутникові тарілки заборонили використовувати в 1994 році. За порушення встановлено високі штрафи. Однак, міністр культури Алі Джанаті закликав змінити законодавство, згідно з яким, установка супутникової антени є злочином. Він зазначив, що неприпустимою є ситуація, при якій злочинцями оголошуються 70% громадян країни.

Раніше Іран призупинив ліцензію інформагентства Reuters у Тегерані. Проте згодом інформагентству знову було дозволено працювати в країні. 

Також Іран спростовував інформацію про підготовку до тотального «відрізання» країни від інтернету та заміну глобальної світової мережі на внутрішньодержавний «іраннет».

ms.detector.media