ms.detector.media
MediaSapiens
Джефф Шелл, RFE/RL
13.07.2016 18:49
До Росії не впустили голову міжнародного мовлення США
До Росії не впустили голову міжнародного мовлення США
Голову Ради директорів мовлення США, яка відповідає за передачі за кордон, Джеффа Шелла затримали на летовищі «Шереметьєво» в Москві і заборонили йому в’їзд до Росії, незважаючи на чинну візу.

Про це йдеться на інтернет-ресурсі Радіо Свобода

Як повідомила Рада директорів мовлення, що керує невійськовим теле- й радіомовленням і мультимедійним інформуванням США за кордон, Шелла затримали по півночі після прибуття зі столиці Чехії Праги, де працює Радіо Свобода – Радіо Вільна Європа.

Сам Шелл повідомив американському виданню The New York Times, що його кілька годин протримали в закритому приміщенні, а потім під супроводом посадили рано-вранці на рейс до Амстердама.

Колегам, із якими Шелл прямував до Москви для відвідин московського бюро російської служби Радіо Свобода, він розповів, що російські силовики повідомили йому: заборона на в’їзд до Росії постійна і фактично довічна.

Інші члени Ради директорів мовлення, яких пропустили до Росії, вранці зустрілися з послом США в Москві Джоном Теффтом, щоб обговорити інцидент. Вони високо оцінили оперативну реакцію на нього посла і Державного департаменту США.

Джеффа Шелла не впустили до Росії в час погіршення дипломатичних відносин між Москвою й Вашингтоном, що, зокрема, призвело до кількох взаємних видворень дипломатичних працівників.

ms.detector.media