ms.detector.media
MediaSapiens
global-edu.ru
13.07.2016 12:36
Лекції Массачусетського технологічного інституту доступні онлайн
Лекції Массачусетського технологічного інституту доступні онлайн
Массачусетський технологічний інститут виклав у вільний доступ більше 2000 тисяч своїх курсів із безлічі предметів. Серед них економіка, фізика, біологія, гуманітарні науки, архітектура, дослідження медіа та гендерні студії - і це ще далеко не повний перелік.

Один з напретежніших вишів світу регулярно викладає онлайн власні курси з найрізноманітніших предметів та тем. Нині на спеціальному сайті опубліковані 2340 освітніх програм, яку включають відеозаписи та конспекти лекцій, домашні завдання та розв’язки тих самих курсів, за які студенти зазвичай платять десятки тисяч доларів на рік.

При цьому матеріали доступні за правилами Creative Commons – тобто їх можна вільно використовувати, перекладати та розповсюджувати. 

На сайті відзначається, що серед найпопулярніших курсів - «Вступ до комп’ютерних наук та програмування», а також «Лінійна алгебра». Також наявні антропологія, фізика, політтехнології, література, філософія, архітектура й багато інших. Хоча мовою всіх курсів є англійська, ентузіасти поступово перекладають матеріали на російську. 

Массачусетский технологічний інститут розміщений у Кембриджі, що в передмісті Бостону. Він систематично лідирує в рейтингах кращих університетів світу. Інститут славиться передовими дослідженнями у сфері роботехніки та штучного інтелекту, а серед його співробітників рекордна кількість лауреатів Нобелівської премії - 81. 

ms.detector.media