ms.detector.media
MediaSapiens
memory.gov.ua
12.07.2016 18:22
Історики виклали у вільний доступ 380 документів про польсько-український конфлікт
Історики виклали у вільний доступ 380 документів про польсько-український конфлікт
Історики виклали у вільний доступ 380 документів з теми польсько-українських стосунків у 1942-1947 рр.

Документи публікуються в рамках співпраці над електронним сервісом доступу до копій архівних матеріалів “Електронний архів визвольного руху” Українським інститутом національної пам’яті, Центром досліджень визвольного руху та Архівом СБУ.

Частина документів взяті з розсекречених архівів КГБ. Також великий блок матеріалів взято із архіву Миколи Лебедя, одного з очільників українського визвольного руху, повідомляє Український інститут національної пам’яті. Багато років цей архів вважався втраченим, аж поки 2007 року не був переданий Центру досліджень визвольного руху. Інша його частина зараз зберігається в Гарвардському університеті.

«Тема польсько-українського протистояння часів Другої світової війни та у перші повоєнні роки останнім часом набула гострої актуальності та виразного політичного забарвлення. Натомість історики нагадують: перебіг конфлікту ще не достатньо вивчений науковцями, зокрема, і через те, що доступ до архівів повністю Україна відкрила щойно торік», - зазначають в Інституті.

Як писав MediaSapiens, американський Дослідницький портал Getty виклав онлайн понад 100 тисяч книг про мистецтво, дизайн та архітектуру. 

ms.detector.media