ms.detector.media
MediaSapiens
Джонатан Бахман, i100
11.07.2016 16:43
Фото з Батон-Руж назвали «легендарним»
Фото з Батон-Руж назвали «легендарним»
Під час протестів проти вбивств темношкірих поліцією в американському місті Батон-Руж, що в штаті Луїзіана, цієї суботи затримали понад сотню людей. На хвилі демонстрацій і палких дебатів про дедалі помітнішу мілітаризацію американської поліції знімок фотографа з Нового Орлеана привернув особливу увагу.

Його зробив Джонатан Бахман, який кілька останніх років співпрацює з Reuters, пише BBC.

На знімку зображена молода жінка в сукні, котра спокійно стоїть перед двома полісменами в повному захисному обмундируванні, які, судячи із їхніх поз, похапцем підбігли до неї.

Серед видатних осіб, які поділилися цим знімком на Facebook, був Шон Кінґ, старший кореспондент з правосуддя в газеті New York Daily News, який має понад 560 000 підписників.

«Погляньте на її поставу, - сказано в коментарі. - Вона врівноважена, сильна, струнка і впевнено стоїть обома ногами на землі... Її захищає лише сила її власної особистої могутності. На противагу цьому, полісмени мають хисткий, тимчасовий захист свого обладнання, яке вони знімуть з себе в кінці робочої зміни. Вони, спираючись на п'яти, нахилені назад, вибиті з рівноваги і, схоже, ось-ось впадуть на спини лише від її сили.»

За повідомленням Reuters, жінку на цьому фото, зробленому в суботу, пізніше затримали. Її ім'я поки що невідоме.

Серед інших відомих людей, які поділилися цим зображенням, Калестус Джума, професор кенійського походження з Гарвардського інституту державного управління ім. Дж. Ф. Кеннеді, якого раніше називали одним із сотні найвпливовіших африканців.

А британсько-індійський романіст Гарі Кунзру схвально відгукнувся про «елегантність під тиском», зображену на цьому фото.

Протест у Батон-Руж почався після того, як поліція застрелила Елтона Стерлінґа. На відео видно, як два білі поліціанти утримують чоловіка на землі й стріляють у нього. У поліції пояснили, що отримали скаргу на цього чоловіка, який начебто був озброєний і комусь погрожував.

Під час схожого протесту в Далласі колишній військовий застрелив п'ятьох білих полісменів, перш ніж поліції вдалося його вбити.

Нагадуємо, що National Geographic оголосив підсумки міжнародного фотоконкурсу Travel Photographer of the Year.  Головний приз виборов фотограф Ентоні Лау зі знімком «Зимовий вершник». Як розповів автор, зима у Монголії, де був зроблений знімок, дуже холодна і невблаганна. В день, коли Ентоні Лау фотографував погонича коней, мороз був близько -20° і фотографу було важко змусити себе вийти з машини. 

ms.detector.media