ms.detector.media
MediaSapiens
venturebeat.com
11.07.2016 13:05
Google запускає програму з навчання 2 мільйонів розробників в Індії
Google запускає програму з навчання 2 мільйонів розробників в Індії
Корпорація Google запустила програму навчання двох мільйонів розробників операційної системи Android в Індії.

Про це повідомляє Bloomberg

Програма безкоштовна, вона буде доступною в державних та приватних університетах та інших навчальних закладах за підтримки Національної корпорації розвитку професійних навичок (National Skill Development Corporation, NSDC) Індії. 

У Google розраховують привабити дві тисячі університетів, які навчатимуть 250 000 студентів на рік. Як зауважив віце-президент Google з управління продуктами Цезар Сенгупта, очікується, що в Індії до 2018 року буде 4 мільйони розробників - більше, ніж в інших країнах. При цьому тільки четверта частина з них буде займатися мобільними додатками. 

Bloomberg відзначає, що програма Google може стати найбільшою в своєму роді. Окрім того, запуск програми означає суперництво з Apple, яка раніше також заявила про своє бажання співпрацювати з розробниками в Індії, зазначає Bloomberg. 

У травні під час свого першого офіційного візиту до цієї країни голова компанії Тім Кук оголосив про намір відкрити в Бангалорі центр розробки додатків для iOS. 

На думку віце-президента сервісу статистики SimilarWeb (досліджує поведінку користувачів веб-ресурсів та мобільних додатків) Анкіта Джейна (колишній топ-менеджер Google Play), ці рішення показують, що Google та Apple мають серйозні наміри щодо ринку Індії. 

Раніше спецслужби Індії заборонили Google розвивати сервіс Street View. Індійський уряд передбачає, що теракти в Мумбаї 2008 роки готувалися з використанням фотографій місцевості. У зв'язку із цим органи безпеки Індії рекомендували не допускати автомобілі Google для створення панорамних знімків у найбільших містах країни.

Нагадуємо, що 8 лютого Індія заборонила реалізацію на своїй території проекту Марка Цукерберга Free Basics (internet.org). Платформа Free Basics («Вільні основи») покликана надати мобільним користувачам 30 країн безкоштовний доступ до спрощеної версії соцмережі, новинних сайтів, ресурсів для пошуку роботи тощо. Сервіс дає користувачам доступ лише до обмеженого кола ресурсів, а не до всього інтернету, що і викликало бурхливу суперечку в Індії щодо мережевого нейтралітету - принципу, згідно з яким всі мережеві дані повинні оброблятися однаково. Критики ж стверджують, що Facebook класифікує користувачів, створивши обмежену версію Всесвітньої павутини для бідняків.  

ms.detector.media