ms.detector.media
MediaSapiens
Джанлуїджі Нуцці і Еміліано Фіттіпальді, ТАСС
08.07.2016 16:40
У Ватикані виправдали двох журналістів, які викрили корупцію у церкві
У Ватикані виправдали двох журналістів, які викрили корупцію у церкві
Трибунал Ватикану виправдав двох італійських журналістів - Джанлуїджі Нуцці і Еміліано Фіттіпальді - у справі про крадіжку секретних документів з канцелярії Папи Римського Франциска.

Про це повідомля ТАСС з посилання на агенцію Ansa.

«Трибунал, в ім'я Папи Римського Франциска, постановив, що засуджувати інкриміновані Нуцці і Фіттіпальді злочини, скоєні поза територією папської держави особами, які не працюють на Святий престол, - поза його компетенцією. З урахуванням цих обставин обидва обвинувачених виправдані», - зазначено у постанові трибуналу.

Водночас винними визнані іспанський прелат, колишній голова Комісії з моніторингу та стратегії економіко-адміністративної структури Святого престолу монсеньйор Анхель Лусіо Вальєхо Бальда, засуджений до 18 місяців в'язниці, і його колишня помічниця Франческа Іммаколата Шаукі, засуджена до 10 місяців. Жінці, яка нещодавно стала матір'ю, приведення у виконання запобіжного заходу призупинили.

Нагадуємо, що суддя у Ватикані оголосив офіційне звинувачення в розголошенні таємної інформації 5 особам після публікації книг, які викрили корупцію та зловживання верхівки католицької церкви. 

Двоє італійських журналістів Джанлуїджі Нуцці і Еміліано Фіттіпальді у листопаді минулого року видали скандальні книги «Торговці у храмі» і «Жадібність», де йдеться про фінансову діяльність Ватикану. Вони навели документи про ватиканські фінанси, отримані від Бальда та Шаукі, що входили до комісії, заснованої Папою Римським Франциском для перевірки, в тому числі діяльності ватиканського банку «Інститут релігійних справ». Слідство заявило, що автори використали вкрадені документи при написанні цих книг.

ms.detector.media