ms.detector.media
MediaSapiens
dvorak
06.07.2016 13:30
ФБР назвало Клінтон «вкрай необережною» через поштовий скандал, але не висунуло жодних звинувачень
ФБР назвало Клінтон «вкрай необережною» через поштовий скандал, але не висунуло жодних звинувачень
ФБР рекомендує не порушувати кримінальну справу щодо екс-держсекретарки та ймовірного кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон у зв'язку з «поштовим сканадлом».

Як відомо, Федеральне бюро розслідувань США протягом року розслідувало використання Клінтон електронної пошти приватного сервера для відправки службових документів і дійшло висновку, що це не привід для відкриття кримінальної справи. На той час вона обіймала посаду держсекретарки США.

Директор ФБР Джеймс Комі зазначив, що слідчі виявили прецеденти «вкрай необережного» поводження з електронною поштою: щонайменше 110 листів містили інформацію, яка була секретною на момент їх відправлення.

На думку Джеймса Комі, «жоден раціональний прокурор» не висуватиме звинувачення проти Клінтон, яка в 2 липня добровільно прийшла на 3,5-годинний допит у Вашингтоні. При цьому Комі сказав, що «прецедент можливого порушення Статуту щодо секретної інформації» мав місце.

Нагадаємо, WikiLeaks оголосив про намір опублікувати порцію листів екс-держсекретаря США Хілларі Клінтон за 2009-2013 роки.

ms.detector.media