ms.detector.media
MediaSapiens
photoe.kiev.ua
04.07.2016 10:36
Українців просять проголосувати за назву головного аеропорту країни
Українців просять проголосувати за назву головного аеропорту країни
З 29 по 15 липня на сайті Міністерства інфраструктури продовжиться голосування за назву міжнародного аеропорту в Борисполі. На вибір пропонується п’ять великих українських імен та пункт «лишити без змін».

На сайті Мінінфраструктури відкрили голосування за ім’я людини, на честь якої можуть назвати аеропорт. Усього після консультацій та обговорень у міністерстві обрали п’ять варіанті. За результатами голосування Міжнародний аеропорт «Бориспіль» можуть назвати на честь Казимира Малевича (видатного художника), Ігоря Сікорського (вченого, піонера авіаконструювання), Олега Антонова (знаменитого авіаконструктора), Павла Чубинського (вченого й поета, автора слів гімну України) чи Івана Мазепи (українського гетьмана та державного діяча). Також є пункт «лишити без змін». 

«Присвоєння імені відомої особистості головному аеропорту країни - це світовий тренд, - пояснюють в Мінінфраструктури. - Це один з додаткових механізмів представлення країни іноземним гостям. Адже аеропорт - це не лише центр обслуговування авіаперевезень, але й перше враження, яке держава справляє на гостей», пише Platforma. У відомстві пояснили, що з ініціативою присвоїти аеропорту ім’я великого українця до них звернулися різні діячі мистецтва. Чиновники обіцяють забезпечити справедливість інтернет-голосування й уникнути «накруток».

Нагадуємо, що на початку червня іменем Сікорського назвали аеропорт «Жуляни».

ms.detector.media