ms.detector.media
MediaSapiens
searchengines.ru
22.06.2016 17:10
Відомі музиканти об'єдналися проти YouTube
Відомі музиканти об'єдналися проти YouTube
180 музикантів виступили з проханням провести реформу Закону про авторське право в цифрову епоху, який займається регулюванням авторських прав в інтернеті.

Як пише Recode, серед прихильників ініціативи - U2, Пол Маккартні, Тейлор Свіфт, гурт Kings Of Leon.  Крім музикантів ініціативу також підтримали найбільші звукозаписні компанії - Universal Music, Sony Music і Warner Music.

Музиканти і компанії, які володіють правами на композиції,  скаржаться, що відео-сайт компанії Google не платить їм достатньо грошей за використання їх музики. А YouTube не дає їм реального контролю над піснями. YouTube стверджує, що він генерує мільярди прибутків для музичної індустрії, а піратські сайти не платять взагалі нічого. Компанія також вказує на те, що вона створює  складні інструменти, аби власники музичних творів могли контролювати свої роботи.

Творець кампанії, менеджер Ірвінг Азофф, вперше заговорив про необхідність реформи в лютому 2016 року: «Закон про авторське право в цифрову епоху дозволив великим підприємствам, що працюють в області інформаційних технологій, вирости і отримати величезні прибутки, зробивши для споживачів вкрай зручним зберігання практично будь-якої пісні за допомогою смартфона - в той час як заробітки композиторів і виконавців продовжують знижуватися».

Раніше цього місяця YouTube оголосив про запуск нового набору інструментів для рекламодавців під назвою YouTube Director.  Також компанія планує у 2017 році запустити платну послугу Unplugged, яка дозволить дивитися телеканали через інтернет.

ms.detector.media